scheiden met een eigen bedrijf - Scheidingsplanner Almelo - Deventer - Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiding en eigen onderneming

Het is algemeen bekend dat één op de drie huwelijken in een echtscheiding eindigt. Maar wist u dat bij ondernemers dit zelfs één op de twee is? Bij een echtscheiding van een ondernemer wegen het zakelijke en het financiële gedeelte extra zwaar. En alles bij elkaar maakt dat de scheiding ook veel complexer is. Schakel als ondernemer dus altijd een financieel expert in die ten eerste gespecialiseerd is in echtscheidingen én die ten tweede alle kennis in huis heeft op het gebied van ondernemingen om uw echtscheiding te regelen.

Op 24 september starten wij een nieuw initiatief voor ondernemers en zijn/haar partner die gaan scheiden. Hou deze datum dus goed in de gaten!


Wat zijn de gevolgen van een echtscheiding van een ondernemer?

Voor ondernemer heeft een echtscheiding meestal grote zakelijke gevolgen. Als partners een onderneming delen, dan is het de vraag wie het bedrijf gaat voortzetten. De continuïteit van het bedrijf kan bovendien in gevaar komen, wanneer men een partner moet uitkopen. Veel ondernemers zijn vaak getrouwd op huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld ter bescherming van privé-bezit. In de voorwaarden kan echter een verrekenbeding zijn opgenomen, die verwarring kan geven over hoe nu om te gaan met de waarde van het bedrijf bij een scheiding. En wat als u misschien een andere verdeling wenst dan de huwelijkse voorwaarden voorschrijven? Hoe zit het dan met de fiscale onderwerpen?

In het totale vraagstuk moet duidelijk worden hoe de verrekening van bezittingen moet plaatsvinden:
– Hoe wordt de waarde verdeeld als een partner het startkapitaal heeft geleverd?
– Wat gebeurt er met het bedrijfspand of de privéwoning?
– Hoe zit het met de waardering van de onderneming?
– Wat zijn de gevolgen voor het pensioen in eigen beheer?
– Wat zijn de fiscale consequenties van een eventuele uitkoop?

Naast de zorgen voor het eigen bedrijf, spelen er natuurlijk nog allerlei andere zaken mee die bij iedere scheiding geregeld moeten worden. Zoals bijvoorbeeld de alimentatie, een ouderschapsplan, verzekeringen enzovoorts.

De Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal heeft alle kennis in huis om een scheiding met een eigen bedrijf te regelen, veel ondernemers gingen u al voor.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 985 30 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Bekijk scheiden en eigen onderneming

Kwaliteit verzekerd

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.