hoe verwerk je een scheiding - - Scheidingsplanner Almelo - Deventer - Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe kunt u uw echtscheiding verwerken?

Veel mensen vergelijken een scheiding met een rollercoaster. Hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar voortdurend af en de emoties kunnen alle kanten opvliegen. Normale en dagelijkse dingen kunnen u soms ineens te veel worden. Die romantische film op televisie. Of dat speciale liedje van u samen op de radio. En intussen gaat het leven gewoon door alsof er niks aan de hand is. Uw werk, kinderen, huishouden en andere dingen hebben tenslotte ook uw aandacht nodig. Vaak is het een hectische tijd, met weinig ruimte voor het verwerken van uw verdriet en boosheid.

Wat zijn de fasen van rouw bij een relatiebreuk?

Eigenlijk verschillen de fasen van rouw bij een relatiebreuk niet van de rouwfasen bij het overlijden van een dierbare. Psychiater Elisabeth Kübler-Ross heeft de mogelijke rouwfasen wetenschappelijk onderzocht en in kaart gebracht. De vijf fasen van rouw bij een relatiebreuk zien er als volgt uit:

1.Ontkenning

Ontkenning is een (on)bewuste weigering om de waarheid onder ogen zien; u kunt niet geloven dat uw relatie voorbij is. Het is een vorm van zelfbescherming: door de ontkenning kunt u nog even blijven geloven dat het niet waar is. Hiermee bepaalt u eveneens in welk tempo u de realiteit en uw verdriet toelaat.

2. Boosheid

Als de waarheid dat de relatiebreuk echt een feit is langzamerhand doordringt, volgt er vaak boosheid. Onder deze woede ligt vaak pijn verborgen. U bent boos op uzelf, uw partner en u wilt ook graag iemand de schuld geven. Ook wraakgevoelens komen in deze fase vaak voor.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 98 530 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Kwaliteit verzekerd

 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.