Tips voor fijne feestdagen na een scheiding - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Fijne feestdagen na een scheiding

De feestdagen wordt alom gezien als een gezellige tijd, een tijd om samen te zijn. Kerstboom, cadeautjes, lichtjes en kerstliedjes op de radio. Folders op de deurmat die het perfecte plaatje schetsen met prachtige foto’s van gezinnen gezamenlijk aan het kerstontbijt of diner. Wij horen echter van gescheiden ouders dat ze vaak tegen deze dagen opzien, omdat het gezin niet echt een gezin meer genoemd kan worden en deze dagen helemaal niet meer als ‘feest’ voelen. Het liefst zouden ze het kerstfeest overslaan. En hoewel wij de emotie daarachter begrijpen, kunt u er toch ook na de scheiding fijne dagen van maken. Wij geven u een aantal tips.

Maak onderling afspraken

U zult niet de hele kerst met de kinderen kunnen doorbrengen: uw ex heeft tenslotte ook recht op hen. Ga hier niet over met elkaar in discussie en stel u flexibel op. Probeer in de afspraken rond de feestdagen zo min mogelijk af te wijken van de afgesproken regeling. Voorkom een teveel aan overdrachten en veel heen-en-weergereis voor de kinderen. Wees creatief in de afspraken. En ga er niet zomaar vanuit dat oude tradities altijd gehandhaafd kunnen worden. Misschien is het juist een idee als de kinderen beide kerstdagen bij de ene ouder zijn, en oud en nieuw bij de andere? In het jaar daarop kunt u dat dan weer omdraaien. Deze afspraak kan dan meteen een paar jaar mee. Leg de afspraken ook schriftelijk vast. Iedereen weet dan waar ze aan toe zijn en dat geeft rust.

Hulp vragen aan uw dierbaren

Wilt u liever niet alleen de Kerst en Oud & Nieuw vieren? Wij begrijpen dat zeker de eerste keer moeilijk kan zijn, vooral als de kinderen bij uw ex-partner zullen zijn. Vraag daarom uw dierbaren om hulp. Praat erover met uw familie en vrienden. En ga niet zitten afwachten tot zij u vragen, maar neem zelf het heft in handen. Hou daarbij alle opties open. Fijne feestdagen hebben hang niet alleen af van een diner op één van de kerstdagen. Afspreken op kerstavond of een kerstontbijt, -brunch of -borrel is net zo gezellig. U kunt ook zelf iets organiseren, gewoon doen. Als iedereen dan wat meeneemt, zijn ook de kosten niet zo hoog.

Lees meer tips

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 98 530 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Bekijk scheiden en feestdagen

Kwaliteit verzekerd

 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.