Hoe kan ik de scheiding regelen? - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Het regelen van uw scheiding

Om alle zaken zorgvuldig te kunnen regelen, is het belangrijk om de scheiding professioneel te laten begeleiden. U moet tenslotte keuzes gaan maken en beslissingen gaan nemen die uw nieuwe toekomst vorm moeten gaan geven. Denk bijvoorbeeld aan de woning, de alimentatie en de zorg voor de kinderen. En de afspraken die gemaakt gaan worden, moeten in de praktijk ook echt gaan werken.

Uit een onderzoek onder gescheiden mensen blijkt dat het inschakelen van professionele hulp door ruim driekwart van de ondervraagden noodzakelijk wordt geacht.

Dat is vooral zo omdat het zoveel moeten regelen en het maken van afspraken de ondervraagden heel erg is tegengevallen. Men had met name veel moeite met alle zaken rondom de kinderen en de financiën. Uit het rapport is ook gebleken dat men achteraf gezien aangeeft dingen anders te hebben gedaan of informatie te hebben gemist. Men had vooral meer behoefte aan informatie over rechten en plichten en financiële zaken.

Er is tegenwoordig een zee aan keuze in professionele begeleiding bij een scheiding. Maar welke hulp past nu bij u? Bij wie voelt u zich als een vis in het water? Dat is ten eerste heel erg afhankelijk van uw wensen en behoeften. En daarnaast welke belangen er bij u voorop staan. Wij hebben alle keuzemogelijkheden en de grootste verschillen voor u in kaart gebracht.


Scheiding regelen met een mediatior

Willen u en uw partner er graag samen uitkomen? Dan is een mediator een goede keuze. Een mediator is onpartijdig en begeleidt de gesprekken tussen u en uw partner. Bij mediation maakt u samen de afspraken voor alle zaken die bij een scheiding komen kijken.

De mediator helpt u in het gehele proces en houdt rekening met de emoties van u allebei. Hij/zij zal u in duidelijke taal informeren, uw wensen en situatie inventariseren en zal met alternatieven komen als u in het proces vastloopt. Zo kunt u tot oplossingen komen, die voor u en voor uw ex-partner allebei aanvaardbaar zijn. En dat is in uw belang én in het belang van uw kinderen.

Het grote voordeel van mediation is het feit dat het scheidingstraject doorgaans korter duurt, minder kost en minder stressvol is dan bijvoorbeeld de gang naar de rechter. Veel mediators werken samen met een advocaat, zodat u die niet apart hoeft in te schakelen.

Lees meer over de mediator


Scheiding regelen met een advocaat

Indien u voor een advocaat kiest, dan moet u zelf afspraken maken over bijvoorbeeld de kinderen en de alimentatie. Een advocaat bespreekt namelijk over het algemeen de echtscheiding alleen op juridisch vlak met u. De advocaat neemt uitsluitend met u door welke afspraken er in het verzoek tot echtscheiding moeten komen te staan. Zodra dit verzoek compleet is, zal de advocaat dit naar de rechtbank sturen. U kunt de echtscheiding door een gezamenlijke advocaat laten regelen of u kunt ieder een eigen advocaat inschakelen. Wilt u samen de scheiding regelen en samen afspraken maken? Kies dan voor een gezamenlijke advocaat.

Lees meer over de advocaat


Scheiding regelen met de Scheidingsplanner

Bij de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal vindt u alle genoemde hulp onder één dak. U heeft ook geen eigen advocaat nodig. Maar wij gaan nog wel een stap verder dan bovengenoemde partijen door uw scheiding óók financieel en fiscaal zo optimaal mogelijk te regelen. Want bij het regelen van een scheiding komt veel meer kijken dan alleen de juridische zaken, de kinderen en de alimentatie. Er spelen veel financiële vraagstukken, zoals wie blijft er in de woning wonen, wat wordt het inkomen na de scheiding, waar betaalt u straks de boodschappen van, uw pensioen enzovoorts.

Lees meer over de Scheidingsplanner

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!

Bel 06 – 234 985 30 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Scheiding regelen met een scheidingsbemiddelaar

Voor veel mensen is het verschil tussen een scheidingsbemiddelaar en een mediator niet altijd duidelijk. Logisch, want er zijn veel raakvlakken. Het grootste verschil zit in de werkwijze. Bij een mediator is doorgaans zijn/haar uitgangspunt het gesprek tussen de twee partijen goed te laten verlopen. Een bemiddelaar kan daarentegen blijk geven van eigen meningen, zo invloed uitoefenen en een mogelijke oplossing aanreiken. Hij kan ook, en dat kan een mediator niet, met elk van de partijen afzonderlijk overleggen. Een mediator is er juist alles aangelegen ervoor te zorgen dat cliënten wél met elkaar in gesprek blijven.

Lees meer over de scheidingsbemiddelaar


Professionele hulp is noodzakelijk


Uw scheiding regelen in het kort


Handig overzicht alle onderlinge verschillen

Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.

Kwaliteit verzekerd

 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.