Scheiding aanvragen - Scheidingsplanner Almelo - Deventer - Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe kunt u de scheiding aanvragen?

Heeft u de knoop doorgehakt en wilt u de scheiding aanvragen? Dan moet u hiervoor een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Dit geldt altijd bij een huwelijk en bij een geregistreerd partnerschap als u minderjarige kinderen heeft. Alleen een advocaat kan uw scheiding aanvragen bij de rechtbank, dit is bij wet zo geregeld.

Dit betekent niet dat u het gehele scheidingstraject ook door een advocaat moet laten regelen om de scheiding te kunnen aanvragen. Alleen voor het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank heeft u een advocaat nodig om uw scheiding te kunnen aanvragen. Veel mediators en scheidingsbemiddelaars, zoals de Scheidingsplanner, werken samen met advocaten zodat dit laatste kleine stukje van het gehele traject ook door hun afgerond kan worden.


Voortraject scheiding aanvragen

Voordat u de scheiding bij de rechtbank kunt aanvragen, moet u al de nodige stappen gezet hebben. U moet samen al afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld de alimentatie, uw eigen woning en uw pensioen. Alle afspraken moeten zijn vastgelegd in een echtscheidingsconvenant dat ingediend moet worden als u de scheiding aanvraagt. En als u minderjarige kinderen heeft, dan moet er ook een ouderschapsplan overlegd worden. Pas als u over deze stukken beschikt, kunt u de scheiding aanvragen.


Afspraken maken voor het convenant

Voor het opstellen van het scheidingsconvenant kunt u proberen om zelf samen afspraken te maken. De ervaring leert echter dat vooral het maken van afspraken over de financiële zaken en de kinderen vaak enorm tegenvalt. Bij de financiële zaken komt dat met name omdat u met veel wettelijke regelgeving te maken krijgt. Door onvoldoende kennis over rechten, plichten en de wetgeving worden er vaak verkeerde afspraken gemaakt hetgeen financiële risico’s met zich meebrengt.

Daarnaast raken veel onderdelen van het scheidingsproces de belastingwetgeving. In de praktijk blijkt dat er te vaak onvoldoende aandacht wordt besteed aan de fiscale aspecten bij scheiding. Vooral de fiscale behandeling van de eigen woning is een veelvoorkomend struikelblok. Het belangrijkste knelpunt die de Belastingdienst signaleert is de gebrekkige vastlegging van de afspraken in het convenant.

Denk er dus goed over na hoe u de scheiding gaat aanvragen. Gaat u het allemaal zelf regelen of schakelt u toch liever een financieel expert gespecialiseerd in echtscheidingen in voor een goede start van uw nieuwe toekomst?

Lees meer over scheiding aanvragen

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 985 30 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Handig overzicht scheidingsprofessionals

Bent u er nog niet uit door wie u uw scheiding laat regelen? Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen tussen een advocaat, een mediator en de Scheidingsplanner in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.


Bekijk waarom een Scheidingsplan®

Kwaliteit verzekerd

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.