Hoe werkt co-ouderschap? Met test - - Scheidingsplanner Almelo - Deventer - Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe werkt co-ouderschap?

Na de scheiding blijft u samen verantwoordelijk voor uw kinderen, zowel voor de zorg- en opvoedingstaken als voor de kosten. In de zorg-of omgangsregeling maakt u afspraken over het contact tussen uw kinderen en de andere ouder. Steeds meer scheidende ouders kiezen hierbij voor co-ouderschap. Maar wat houdt co-ouderschap precies in? Wat zijn de voor- en nadelen? En past co-ouderschap bij uw situatie? U vindt hier allerlei praktische informatie op een rijtje inclusief test.


Co-ouderschap in de praktijk

Bij  co-ouderschap delen gescheiden ouders de zorg- en opvoedingstaken samen. Uw kinderen wonen om de beurt bij hun moeder en hun vader. Het kan ook andersom dat uw kinderen continue in één huis wonen en dat u als ouder daar om de beurt voor hen komt zorgen. Co-ouderschap is meestal een bijna gelijke verdeling van de zorg. Kinderen zijn bijvoorbeeld drie dagen bij de ene en vier dagen bij de andere ouder. Of ze wisselen per week.


Voordelen van co-ouderschap

Als u goed met elkaar kunt overleggen, dan heeft co-ouderschap heeft zeker voordelen ten opzichte van andere regelingen:

  • Uw kinderen hoeven niet te kiezen tussen de ouders
  • Door de gelijke verdeling van de zorg vervreemden de kinderen niet van één ouder
  • Door de gelijke verdeling is er ook geen sprake van een ‘zorg-ouder’ en ‘weekend-ouder’
  • U kunt beiden kwalitatieve tijd doorbrengen met de kinderen
  • U bent allebei betrokken bij de doordeweekse activiteiten zoals school, sporten, vriendjes etc.
  • Kinderen ervaren het als eerlijk als ze evenveel tijd doorbrengen met beide ouders

Uit onderzoek blijkt overigens dat kinderen het bij co-ouderschap niet slechter doen dan kinderen die vooral bij één ouder wonen na de scheiding. Daarnaast lijken kinderen bij co-ouderschap vaak minder stress te ervaren. Dat komt mede omdat zij zich geringer zorgen maken over de ouder die ze anders minder zouden zien. En omdat ze niet snel het contact met familieleden en vrienden van beide ouders verliezen.

Lees meer over co-ouderschap


Tip 1: niet zeuren over spullen

Ga niet zeuren over spullen die ‘van u’ zijn. De spullen zijn namelijk niet van u, maar van uw kind. Daar zorgt u nog steeds samen voor, dus het moet niet uitmaken wie wat heeft betaald of uitgezocht. Zolang de spullen met uw kind meeverhuizen of in het andere huis een plek hebben is het goed.


Wat kunnen wij voor u doen

De keuze tussen een omgangsregeling of co-ouderschap is onderwerp van onze begeleiding rond de echtscheiding. De gemaakte afspraken leggen we vast in het ouderschapsplan. Daarnaast bekijken we samen de kinderalimentatie. Want ook al wonen de kinderen 50% bij beide ouders, dan kan tóch sprake zijn van kinderalimentatie. Ook brengen wij voor u de fiscale gevolgen van co-ouderschap in kaart. Co-ouderschap heeft namelijk gevolgen voor uw huurtoeslag, de kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Wij bekijken samen met u hoe dat voor u uitpakt.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 98 530 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Test co-ouderschap

Goed overleg is dus de belangrijkste voorwaarde om co-ouderschap tot een succes te maken. U moet écht bereid zijn om elkaar nog regelmatig te zien en te spreken. Daarnaast moeten uw kinderen met deze regeling om kunnen gaan. Sommige kinderen kunnen er niet tegen dat ze steeds moeten ‘verhuizen’, andere kinderen vinden dit geen probleem.

Benieuwd of co-ouderschap bij u past? Doe de test!

Ga naar de test

Bekijk meer over co-ouderschap

Kwaliteit verzekerd

 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 J.H.

Tip 2: verdubbel belangrijke spullen

Steeds moeten bijhouden waar belangrijke spullen van de kinderen liggen kan veel stress veroorzaken. Het kan ook voor spanningen zorgen als de ene ouder de andere ouder steeds moet herinneren ‘niets te vergeten’. Zorg er dus liever voor dat u zich hier niet druk om hoeft te maken. Koop daarom bijvoorbeeld een extra pyjama, sportshirt of winterjas.

Ga naar alle tips voor een goedlopend co-ouderschap

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.