tips voor grootouders bij een scheiding - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Tips voor ouders en grootouders bij een scheiding

De tweede zondag in mei… een speciale dag voor alle moeders. ‘s Ochtends lekker verwend worden met een luxe ontbijt: croissantjes, verse sinaasappelsap en een gekookt eitje. Gezellig samen aan de ontbijttafel en cadeautjes van de kinderen: een mooie tekening of iets geboetseerd, zelfgemaakt speciaal voor moeder. En later op de dag natuurlijk ook op bezoek bij oma. Zij is ook moeder en verdient op deze dag ook extra aandacht. Lekker samen aan de taart en een boeketje bloemen mee. Wie is hier niet mee opgegroeid?

Als ouders aan het scheiden of gescheiden zijn, is dit echter niet zo vanzelfsprekend. Vaak tot groot verdriet van het kind en oma. Voor kinderen is de scheiding van hun ouders al erg ingrijpend, maar ook bij de grootouders kan een scheiding voor veel leed zorgen. Uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Plus Magazine, is voor 53% van de opa’s en oma’s het contact met hun kleinkinderen na de scheiding duidelijk veranderd.

Ook wij horen in onze praktijk vaak over verstoorde familiebanden met opa’s en oma’s. En bij vechtscheidingen komt dat nog meer voor. Er wordt in die gevallen niet vanuit het belang van het kind gedacht, maar er wordt puur vanuit emoties gereageerd. En het kind? En oma? Die worden zo ongevraagd onderdeel van het conflict. Wij geven u daarom als ouders of als grootouders graag wat tips om de familiebanden te behouden.


Tips voor grootouders

  • Vang uw kleinkind op zonder stemming te maken tegen één van de ouders:
    • Geeft uw kleinkind juist stabiliteit in deze moeilijke periode
    • Kinderen zijn loyaal naar vader en moeder, dus kies geen partij voor één van hun
  • Natuurlijk mag u loyaal zijn aan uw kind, maar wordt geen onderdeel van het conflict door uw kind door dik en dun te verdedigen

Lees meer tips

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 98 530 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Bekijk grootouders en scheiden

Kwaliteit verzekerd

 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.