Alimentatie herberekenen - - Scheidingsplanner Almelo - Deventer - Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Alimentatie herberekening

Nadat u gescheiden bent, kunt u behoefte hebben aan een alimentatie herberekening. Zeker in de huidige tijd spelen er veel vragen omtrent eerder afgesproken alimentatiebedragen. U kunt te maken krijgen met verandering van inkomen, een nieuwe baan met een gewijzigd inkomen of een nieuwe relatie. Wanneer de alimentatie die tijdens de scheiding afgesproken is niet meer klopt of niet meer lijkt te kloppen, kunt u de Scheidingsplanner inschakelen voor een herberekening van de alimentatie.

Waarom een alimentatie herberekening?

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom u een herberekening van de alimentatie kunt overwegen, namelijk:

  • Het inkomen van u of uw ex-partner is veranderd
  • De gezinssituatie van u of uw ex-partner is gewijzigd (nieuwe partner, kinderen)
  • Een verandering in de woonsituatie met gewijzigde woonlasten
  • Verlies van uw baan
  • Pensionering
  • Overlijden
  • Nieuwe wettelijke regelgeving vanuit de overheid

Ook bij een wijziging in de omgangsregeling kan het soms noodzakelijk zijn om de alimentatie te laten herberekenen. Bijvoorbeeld omdat uw kind bij uw ex-partner gaat verblijven. Of omdat co-ouderschap in uw situatie toch niet blijkt te werken en u een andere omgangsregeling moet afspreken.

Hoe werkt een alimentatie herberekening?

Als uw ex-partner net als u een herberekening van de alimentatie wenst, kunt u samen een opdracht geven aan de Scheidingsplanner. De Scheidingsplanner berekent op basis van uw informatie wat een reële alimentatie zou zijn in de nieuwe situatie. De afspraken kunnen worden vastgelegd in een aanvullend convenant. U kunt via de rechter deze afspraken laten vastleggen. Uw Scheidingsplanner kan u hierover adviseren.

Lees verder.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 98 530 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Kwaliteit verzekerd

 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.