ouderschapsplan - Scheidingsplanner Almelo - Deventer - Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Het belang van een goed ouderschapsplan

Als u gaat scheiden bent u over het algemeen onzeker over de toekomst van uw kinderen. Want hoe gaat u samen uw toekomstige rol als ouders invullen? Hoe gaat u uw kinderen duidelijkheid en rust geven in deze toch al vaak turbulente periode? En hoe kunt u ervoor zorgen dat voor uw kinderen de overgang naar een nieuw leven zo soepel mogelijk gaat verlopen? Een goed ouderschapsplan met praktische afspraken is het antwoord op al deze vragen.

Maar wat is een goed ouderschapsplan? Wettelijk gezien stelt de overheid dat u minimaal de volgende afspraken moet maken over de verzorging en opvoeding van uw kinderen:

  • Hoe u de zorg en opvoeding gaat verdelen
  • Hoe u elkaar informatie gaat geven over belangrijke onderwerpen
  • Hoe u de kosten van de verzorging en opvoeding gaat verdelen

Naar onze mening is het ouderschapsplan veel meer dan dat! En dat zou het voor u ook moeten zijn.


Het ouderschapsplan als hulpmiddel

Het ouderschapsplan kunt u onder meer als een hulpmiddel zien. Een hulpmiddel om na te denken over de tijd die komen gaat. Uw nieuwe toekomst. Een tijd waarin u elkaar niet meer dagelijks ziet en niet meer dagelijks spreekt. We zien vaak dat mensen een model van het ouderschapsplan hebben ingevuld waarop veelal als antwoord ‘in overleg’ is ingevuld. Dit betekent eigenlijk dat zij het afspraken maken vooruit hebben geschoven. Begrijpelijk, maar vaak is overleg nu al moeilijk en de onderlinge communicatie wordt er in de loop van het jaar over het algemeen niet makkelijker op. Het is dus van het grootste belang dat die knopen direct doorgehakt gaan worden.

Een voorbeeld is de zomervakantie van de kinderen. Ouders geven in het ouderschapsplan dan bijvoorbeeld aan: in overleg of beiden 3 weken. Maar wanneer wordt dan de keuze gemaakt? In januari, april of zelfs mei of juni? En wie wil de eerste drie weken? Want ‘we’ gingen altijd de eerste drie weken? En mag diegene dan altijd de eerste drie weken of wisselen we dat per jaar?

Lees meer over het ouderschapsplan

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 98 530 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Bekijk scheiden en het ouderschapsplan

Kwaliteit verzekerd

 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.