geef je kind geen vechtscheiding cadeau! Nu met gratis workshop t.w.v. € 59,- - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | Nijverdal

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Geef uw kinderen geen vechtscheiding cadeau!

Op 1 juni wordt wereldwijd de Internationale Dag van het Kind gevierd. Deze dag is door de Verenigde Naties in 1954 in het leven geroepen. Met als doel om alle kinderrechten actueel te houden, het onschuldige karakter van kinderen met elkaar te vieren en om actie te ondernemen voor het welzijn van elk kind op aarde.

Kinderen in een (vecht)scheiding

Met het welzijn van kinderen gaat het helaas vaak mis bij een echtscheiding, vooral als er sprake is van een vechtscheiding. Voor de volwassenen is een echtscheiding al een moeilijke situatie, kinderen zijn echter het meest kwetsbaar in dit proces. Een scheiding heeft voor hun de grootste gevolgen, hoe oud ze ook zijn. Landelijk zien we dat steeds meer kinderen de dupe van een vechtscheiding worden. Dat laat u uw kinderen toch niet gebeuren? Vraag u daarom zelf af hoe u wilt dat de kinderen later op de echtscheiding terugkijken. Dat de spanningen en ruzies tussen hun ouders onuitwisbaar in hun geheugen staan of dat ze het fijn vinden dat u het zo goed heeft aangepakt? Kinderen krijgen vaak veel meer mee van een scheiding dan u denkt. U bent verantwoordelijk voor het welzijn van uw kinderen, dus bescherm ze en voorkom ten alle tijden een vechtscheiding!

Als je mijn vader beledigt, dan voelt het alsof je mij ook beledigt”

Rachel, 13 jaar

5 tips om een vechtscheiding te voorkomen

1. Verdiep u in de wereld van scheiden.

Als u voor het eerst met een echtscheiding te maken krijgt, dan weet u meestal niet wat er allemaal op u afkomt. Een goede voorbereiding op het scheidingsproces is dan de eerste stap. Ga kennis vergaren. Wat zijn de gevolgen? Hoe gaat u het aanpakken? Welke professionele hulp gaat u zoeken? Op onze website vindt u over alle onderwerpen veel informatie.

2. Leg de schuld niet bij de ander

Misschien verschilt u van mening waarom u gaat scheiden. Door alle emoties en de hectiek wordt de schuld vaak alleen bij de ander neergelegd.  Doe dit echter niet. U gaat elkaar alleen maar verwijten lopen maken met als gevolg dat u ook geen respect meer voor elkaar heeft. Dat lost niets op.

3. Geef elkaar de ruimte

Zeker als u nog onder één dak woont. In zo’n situatie kan de vlam veel makkelijker in de pan slaan. Ga bijvoorbeeld om en om het weekend weg, dat creëert voor beide rustmomenten. En zo leert u allebei ook om los te laten.

4. Laat oud zeer los

Misschien heel lastig, maar laat oud zeer liggen waar het ligt. Het heeft geen zin om steeds naar het verleden te kijken. Kijk liever naar de toekomst en hoe de situatie op een goede manier opgelost kan worden. Uiteraard staan hierin de belangen van de kinderen centraal.

5. Blijf naar elkaar luisteren

Hoe moeilijk dat ook kan zijn, blijf naar elkaar luisteren en hou de communicatielijn open. Niemand is erbij gebaat als de communicatie zich tijdens de scheiding verhardt. Probeer u zich in te leven in uw ex-partner en te begrijpen wat hij/zij bedoelt. Stel vragen en probeer te begrijpen wat er in uw communicatie gebeurt.

Lees alle 10 tips om een vechtscheiding te voorkomen

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 234 98 530 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Open brief Villa Pinedo

Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen in Nederland te maken met een echtscheiding. In de praktijk blijkt maar al te vaak dat er tijdens en ook na dit proces er te weinig aandacht bestaat voor de gedachten en gevoelens van kinderen. Om dit te veranderen heeft Stichting Villa Pinedo samen met jongeren een open brief opgesteld. Deze open brief moet volwassenen bewust maken wat er in het hoofd en hart omgaat van kinderen tijdens het scheidingsproces. Lees gedeeltes uit de open brief met ons mee:

Alles wat veilig en vertrouwd was wordt ineens anders. Veel van ons moeten verhuizen, naar een andere school, wennen aan jullie nieuwe liefdes en in het ergste geval 1 van de ouders heel erg missen. En dat doet pijn.

Weten jullie wel hoeveel verdriet we soms stiekem hebben? Als we de boodschapper moeten zijn. Als we moeten luisteren naar de gemene dingen die jullie over elkaar zeggen. Als we zien dat jullie elkaar negeren waar we bij zijn.

Dus mogen we jullie een paar dingen vragen?

->   Laat ons alsjeblieft geen kant kiezen
->   Maak geen ruzie waar we bij zijn
->   Zeg geen slechte dingen over elkaar tegen ons
->   Geef ons tijd om te wennen aan de nieuwe situatie
->   Luister echt naar wat we te zeggen hebben
->   Geef ons de ruimte om van jullie allebei te houden

Namens alle jongeren van Villa Pinedo

Lees hier de gehele open brief

Bekijk kinderen en een vechtscheiding

Kwaliteit verzekerd

 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiele zaken goed geregeld.”
 
 J.H.

Meer over de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag ons gratis scheidingsboekje aan - Scheidingsplanner Almelo | Deventer | NijverdalWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.