Regelen we de scheiding samen of alleen?

Kunt u samen met uw ex-partner onderling afspraken maken en alles samen regelen? Dan verloopt een scheiding het soepelst. Het contact met de ex-partner kan echter niet gemakkelijk zijn. Emoties en eigen belangen kunnen het soms lastig maken om samen beslissingen te nemen. Of u de scheiding in overleg met uw ex-partner kunt en wilt regelen of dat u ieder een eigen adviseur inschakelt, is een eerste belangrijk beslissing die u moet nemen.

De Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal adviseert u altijd om te proberen de echtscheiding gezamenlijk te regelen. Dit bespoedigt niet alleen het proces, maar werkt ook kostenbesparend. Bovendien is het in het belang van uw kinderen om zo goed mogelijk samen afspraken te maken om uw ouderrelatie na de scheiding vorm te kunnen geven.

De scheiding samen regelen

Het kan zijn dat de scheiding niet uw keuze is. Maar u wilt alles toch graag in goed overleg regelen. U wilt er bij voorkeur samen uitkomen zonder strijd. En zeker als u kinderen heeft, wilt u met elkaar in gesprek blijven. U moet tenslotte toch samen als ouders verder. Het gezamenlijk inschakelen van één deskundige als adviseur en procesbegeleider biedt u allebei voordeel. Uw adviseur begeleidt u samen bij het maken van afspraken en het zoeken naar oplossingen. U kunt denken aan een mediator, een scheidingsbemiddelaar of een advocaat. Meer informatie over de keuzemogelijkheden vindt u op Hoe kan ik de scheiding regelen?’

Karin: ‘Het moet op vriendschappelijke voet blijven. Dit vraagt wel extra inspanning, maar op de lange termijn is dit veel waard. Het geeft minder stress en een eerlijkere verdeling’

Janneke: ‘Zorg dat je op goede voet blijft met elkaar ook al valt dat niet altijd mee. Respecteer elkaar in het belang van de kinderen, voor je eigen gemoedsrust en voor de toekomst’

Lees hier wat de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal voor u samen kan betekenen

De scheiding apart regelen

Wij begrijpen echter ook goed dat u bij een scheiding ook eigen belangen heeft. En dat het geregeld voorkomt dat een ex-partner niet wil meewerken aan de echtscheiding. Soms is er geen basis is voor onderling overleg of misschien heeft u graag iemand die volledig voor uw belangen gaat. En kiest u er daarom liever voor om de scheiding zonder uw ex-partner te regelen. Als uw partner niet wil meewerken, kan de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal – in overleg met u – uw ex-partner uitnodigen om aan een gezamenlijk traject deel te nemen. De ex-partner reageert vaak positief op een schriftelijke uitnodiging van ons.

Als u de scheiding apart van elkaar wilt regelen, is het wel belangrijk om een vechtscheiding te voorkomen. Zeker als u kinderen heeft. Een vechtscheiding wordt tegenwoordig steeds vaker gezien als een vorm van kinderverwaarlozing. Bij een vechtscheiding zijn de kinderen gewoon altijd de dupe en voor de kinderen is een vechtscheiding erg schadelijk voor hun ontwikkeling. Door goede begeleiding/mediation en inzet van beide partners kan een vechtscheiding voorkomen worden.

Lees hier wat de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal voor u alleen kan betekenen

Waarom de Scheidingsplanner Almelo – Deventer – Nijverdal

Hendrik van den Berg - Scheiden in Almelo | Deventer | Nijverdal

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 23 49 85 30  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen